7621 Pécs, Király u.5. | (72) 211-213 | grand@t-online.hu
Slide background
Slide background
Slide background

Az alábbi tudnivalók ismeretében gondtalan, vidám szabadságot garantálunk!

Mellékköltségek
Alapvetően minden mellékköltség benne foglaltatik az általunk megadott részvételi díjban. Egyes esetekben azonban a helyszíni költségek (pl. áramhasználat) vagy fakultatív költségek (pl. a rácsos gyermekágy bérlése) a helyszínen fizetendők. Ha ilyen költség felmerül, erről minden esetben a foglaláskor tájékoztatjuk vendégeinket.

Kaució (letéti díj)
kurtaxa (üdülőhelyi díj)
A kulcsátvételnél a partnerirodákban, egyes szálláshelyeken kauciót kell letenni, melyet elutazáskor vendégeink maradéktalanul visszakapnak, ha az apartman eredeti állapotában kerül átadásra. Az üdülőhelyi díjat, végtakarítást, áramköltséget ha fizetni kell, az minden esetben a kulcsátadó irodában, recepción történik.

Háziállat
Háziállatot csak a katalógusban feltüntetett szálláshelyekre lehet vinni, a foglaláskor be kell jelenteni vendégeinknek az ilyen jellegű szándékot. Az adott szálláshely közösség által használt részeiben a háziállat nem tartózkodhat.

Parkolóhely
Apartmanonként általában 1 parkolóhely biztosított, vagy az adott szálláshelyen vagy annak közvetlen közelében.

Rövid tartózkodás
Számos ajánlatunknál a szokásos szombati érkezési naptól eltérően, más napokon is meg lehet kezdeni a síüdülést, és a tartózkodás is tetszőleges hosszúságú lehet. Ezen költségekről az adott régió szálláshelyeinek leírásainál, “minimum tartózkodás”-nál találnak pontos felvilágosítást.

Érkezés, elutazás, lakásátvétel, vendégkívánság
A szálláshely pontos címe és az átvétel időpontja minden esetben a részvételi jegyen (VOUCHER-en) van feltüntetve, amelyből egy példányt megérkezéskor a kulcsátadó helyen le kel adni. Általában az apartmanokat du. 16:00-19:00 óra között lehet átvenni és elutazás napján 10:00 óráig kell elhagyni. Ha a kulcsátadó helyre később érkeznének, kérjük a megadott telefonszámon feltétlenül értesítsék a fogadó irodát. Minden apartmanhoz 1 kulcsot biztosítunk.
Ha a foglalt időpont lejárta előtt utaznak el vendégeink, a fel nem használt időszak bérleti díjának visszatérítése nem áll módunkban. Ha vendégeink az apartmanban bármiféle kárt okoznak, annak helyreállítási költségeit viselniük és a helyszínen rendezniük kell.
Az apartmanok/szállodai szobák elosztása minden esetben a szálláshely részéről történik, erre irodánknak, mint utazásszervezőnek nincs befolyása. Vendégeink kívánságait szívesen továbbítjuk a szálláshely felé, de ezek teljesítéséért garanciát nem tudunk vállalni, így ez reklamációs alapot sem képezhet.

Áramellátás
Minden apartmannál található egy központi kapcsoló, általában a bejárati ajtó közelében (ha fizetni kell az áramköltséget, a számláló itt található). A konnektorok nem  mi szabványunknak megfelelőek Olaszországban , ezért ajánlott közdugót vinni, amivel ez kiküszöbölhető.

Az apartmanok takarítása
Az apartmanok tisztán átadásra, ezért fontos az érkezési és elutazási időpontok betartása. Ha az apartmantisztasága kifogásolható, azt az érkezési napon jelentsék a fogadó irodának és ők póttakarítást biztosítanak. Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Létszám
Az apartmanokat a katalógusban megadott maximális létszámmal lehet igénybe venni. Gyermekek minden életkorban teljes személynek számítanak. Ha vendégeink a megadottnál nagyobb létszámmal érkeznek meg, a fogadó irodának jogában áll az apartman átadását megtagadni., felárat fizettetni a plusz személyre, illetve azt a plusz személyt az apartmanból kitiltani. A fenti esetnél minden felmerülő költséget vendégeinknek kell viselni. Az apartman részvételi díja az adott apartmanra vonatkozik, létszámtól függetlenül, tehát nem személyenként fizetendő, hanem egy összegben.

Vendégeinkről mindenhol gondoskodunk
A katalógusunkban szereplő síüdülőhelyeken partnerirodáink gondoskodnak a vendégeinkről, akikkel irodánk szerződésben áll. Ha kívánságaik, kérdéseik vannak, a részvételi jegyen feltüntetett címhez forduljanak. A megadott címen kapnak felvilágosítást (többnyire angol, német nyelven) a helyi programokról és a legtöbb esetben a síbérleteket is megvásárolhatják.

Panaszok, reklamációk
Nagy gondot fordítunk arra, hogy az általunk értékesített szálláshelyeken minden rendeben legyen. Ha ennek ellenére vendégeink valamivel elégedetlenek, kérjük, hogy azonnal jelezzék a partnerirodánál, hogy a hiba mielőbb kijavításra kerüljön. Ha a hiba nem javítható, minden esetben a hiba elismeréséről és nem kiküszöbölhetőségéről a partnerirodától jegyzőkönyvet kell kérni a későbbi kárigény benyújtásához. Olyan reklamációk esetében, melyeknél a hiba a partner fél részéről nincs elismerve, vagy azt a vendég a helyszínen nem is jelentette, a későbbiekben nem áll módunkban visszatérítést eszközölni.

Az apartmanok felszereltsége
A szociális helyiségek minden apartmannál adottak (tusoló, WC, hideg-meleg víz, részint fürdőkád és bide). A meleg vízellátás általában kis teljesítményű elektromos bojlerekkel történik, többszemélyes használatnál előfordulhat, hogy várni kell a meleg vízre. Általánosan a fürdőszobákban a tusoló tálca és függöny nélkül van (higiéniai okokból) és a lefolyó a padlón található. Mosogató- és mosószert, valamint WC papírt minden apartmanba vinni kell. Konyhák, főzőfülkék minden esetben hűtővel, tűzhellyel (villany vagy gáz), az adott létszámnak megfelelő konyhai felszereltséggel (edény, evőeszköz, étkészlet stb.) rendelkeznek. Kávéfőzőt és alapvető fűszereket vinni kell. Ha jelentős hiányosságot tapasztalnak a felszerelésben, azt átvételkor jelezzék a fogadó irodánál azonnal. Az alvási lehetőségnél a hálószobákban leírás szerint franciaággyal, 2 személyes kihúzható ággyal, illetve 2 különálló ággyal vagy emeletes ággyal kell számolni. A pótágyaknál előfordulhat, hogy csak 1,70 m hosszúságúak. Ágyneműhuzatot vinni kell. A lakó-hálószoba általánosságban olyan helyiség, ahol van egy étkezőrész, konyhafal és alvási lehetőség 1 vagy 2 fő részére. Tájékoztatásul, hogy az adott apartman nagyságáról legyen elképzelésük, megadtuk a körülbelüli m2 nagyságot is. A katalógusképek példaképek a szálláslehetőségről, így foglaláskor minden esetben az írott szöveg az irányadó a szállás tekintetében, nem a kép.

Előnyei, ha velünk utazik!
Irodánk és külföldi partnerei, mint utazásszervező, 40 év tapasztalatával szervez utazásokat egyéni
utasok részére a világ minden tájára. A kiválasztott szálláshelyek és síterületek minden esetben személyes tapasztalatok alapján kerülnek be a katalógusba, ha megfelelnek a velük szemben támasztott követelményeknek. A szálláshelyek pontos leírásával minél pontosabb információ adásra törekszünk, feltüntetve az adott szálláshely pozitív és negatív tulajdonságait egyaránt. A stornóbiztosítást tartalmazza a részvételi díj A részvételi díjba kalkulált stornóbiztosítás alapján
minden Grand Tours vendég az utazási feltételek 4. pontjában szereplő költségekre biztosítva van. A biztosító az EUB Zrt. (1132 Budapest, Váci út 36-38., tel.: 1-452-3580) vállalja a stornóköltségeket, pl. váratlan súlyos megbetegedésnél, súlyos balesetnél vagy halálesetnél. Az utas önrészesedése hotel és apartmanos foglalásoknál a mindenkori részvételi díj 30%-a, de minimum 25 €/fő. Továbbá feltétlenül kérjük irodánkban a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás megkötését. Egyes ajánlataink nem tartalmazzák a stornóbiztosítást. (Ez minden ilyen ajánlatunk leírásánál konkrétan fel van tüntetve.) Ezen ajánlatainknál a foglalással egy időben a stornóbiztosítás megköthető.

Komfort akció
Számos helyen, ahol kevesebb személy veszi igénybe a szálláshelyet, mint amire az meg van hirdetve,
árengedményt adunk. Ez minden egyes érintett szálláshely leírásánál pontosan fel van tüntetve.

Síbérletek
Áruk az adott ország és sírégió nemzetközi besorolásától változik, és elő- és utószezonban kedvezőbb
árú, mint a főszezonban (február hó). Családok részére javasoljuk a családi kedvezmények kihasználását, melyről az adott régió síkasszáinál kaphatnak pontos felvilágosítást. Általánosságban szülőkkel együtt felvonózó 6 év alatti gyerek részére nem kell bérletet vásárolni, 6-14 éves korig gyerekbérlet váltható, 65 év felett pedig nyugdíjas bérlet. Az életkorok mindenkori pontos határairól a jegykiadó helyeken kapnak felvilágosítást. Irodánkban forintért váltható bérleteknél, ha az kedvezményes (gyerek, nyugdíjas stb.), minden esetben kérjük megadni az igényléskor a pontos születési dátumot. Ennek elmulasztása esetén az ebből eredő félreértésekért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

Idén még több sielés RÖVID TARTÓZKODÁSSAL!
2-3-4 éjszakás tartózkodás számos sírégióban + síbérlet kedvezménnyel!

Amit a részvételi díj tartalmaz
Ha összehasonlítja árainkat más irodák ajánlataival, kérjük az alábbiakat feltétlenül vegye figyelembe.
A szálláshelyek bérleti díja mellett áraink tartalmazzák a stornóbiztosítást és minden járulékos
költséget (gáz-, víz-, áram- és végtakarítási költség). Ez alól kivétel csak néhány esetben fordul elő, ahol a fenti költségeket a felhasználás mértékében kell fizetni (pl. áram- és fűtésköltség,
végtakarítás), vagy a pátszolgóltatásoknál (mint pl. az ágyneműhuzat, stb.). Ezen kivételes esetekben
az ide tartozó információkat pontosan az egyes szálláshelyek leírásánál találják meg.